Jaarcongres 2018

Geachte collega’s,

Op 23 november a.s. vindt het Jaarsymposium 2018 van het Nederlands Vasculair Forum plaats. Evenals voorgaande jaren hebben wij gekozen voor een speciaal thema. De rode draad voor dit Jaarsymposium is ‘De cardiovasculaire zorg(en) van morgen’. Prominente sprekers uit de politiek, wetenschap en van de werkvloer zullen ons die dag meenemen. Hoe richten wij deze zorg in en welke zorgen hebben wij?

Tijdens dit symposium zal de implementatie van de nieuwe richtlijn CVRM aan bod komen, ook in het licht van de vergrijzing. Wij gaan in op preventie en de rol hierin van de dokter. Nu bariatrische chrirugie steeds meer de meest succesvolle preventieve maatregel lijkt, hebben we dan juist leefstijldokters nodig? En tot hoe ver gaat eigenlijk onze bemoeienis? Tot de spreekkamer? Of moet ook hier het roer om. En doet de zorgverzekeraar dan mee en worden preventie en shared decision making gewaardeerd? Hierover gaan wij met elkaar, en de patiënt, in debat.

Ook krijgen de cardiovasculaire zorgen door collateral damage de aandacht. U behandelt de ene ernstige ziekte en u krijgt er cardiovasculaire aandoeningen voor terug. Verder zal er weer een podium (en prijs!) zijn voor onze aios tijdens de Pitch sessie.

Kortom, het belooft weer een boeiende dag te worden waarin alle aspecten van de cardiovasculaire wereld aan bod komen, zowel plenair als in onze workshops.

Wij denken wederom een prachtig programma te hebben en verwelkomen u graag op 23 november a.s. in het historische Muntgebouw te Utrecht.

Namens het bestuur NVF,

Prof. dr. Karin Kaasjager, internist UMC Utrecht, voorzitter
Prof. dr. Bram Kroon, internist-vasculaire geneeskunde Maastricht UMC+
Dr. Calin Popa, reumatoloog Radboudumc Nijmegen
Dr. Dick Scharn, vaatchirurg Slingelandziekenhuis Doetinchem
Dr. Monique Prinssen, kaderhuisarts HVZ
 

Het Jaarsymposium wordt dit jaar mogelijk gemaakt door:

 

Download het Programma  Photo Gallery 2017 »